"mac and cheese" karfiol (lowcarb)
sponsored links
A "mac and cheese" egy tipikus, amerikai komfort food. KĂ©nyelmes, gyors, tĂĄplĂĄlĂł, nevezhetjĂŒk sajtos tĂ©sztĂĄnak is. 2013-ban mĂĄr volt rĂłla szĂł itt a blogon is. Meg a vilĂĄghĂĄlĂłn.
Mac = macaroni, rövid csĂ”tĂ©szta, cheese = sajt. Ha ebbĂ”l kihagyjuk a tĂ©sztĂĄt, akkor mi lesz? Hogyan oldjuk meg ezt a nĂ©pszerĂ» Ă©telt egĂ©szsĂ©gesebben? A titkot csak az Ă©tel jĂłĂzĂ» elfogyasztĂĄsĂĄt követĂ”en mondhatod el. Addig bĂrd ki. UtĂĄna meg Ășgyis mindegy, csak szeretni fognak Ă©rte :) AmĂșgy ez is a delish.com-rĂłl van.
Hozzåvalók 6 fÔre:
- 2 kisebb fej karfiol ( nem több mint 1,5 kg összesen)
- 100 gr vaj
- 62 gr liszt (kicsi szénhidråt)
- 720 ml zsĂros tej
- 1 tk. csĂpĂ”s szĂłsz (opcionĂĄlis)
- 1 tk. sĂł
- 1 tk. (magos) mustĂĄr
- frissen Ôrölt fekete bors
- 200 gr reszelt mozzarella
- 200 gr reszelt (vörös) cheddar vagy mĂĄs zsĂros sajt
- metélÔhagyma
- A karfiolokat megpucoljuk, megmossuk Ă©s kis rĂłzsĂĄkra szedjĂŒk. MinĂ©l kisebb, annĂĄl jobb. Nagy edĂ©nybe vizet forralunk, enyhĂ©n megsĂłzva. BeletesszĂŒk a karfiol darabokat Ă©s a lobogĂł vĂzben fĂ”zzĂŒk 5-7 percig, villa puhasĂĄgĂșra (ha könnyedĂ©n beleszĂșrjuk a villĂĄt, akkor jĂł).
- Egy nagy serpenyĂ”ben megolvasztjuk a vajat, rĂĄszĂłrjuk a lisztet, 2-3 percet pirĂtjuk. HozzĂĄadjuk a tejet, alaposan elkeverjĂŒk, mehet bele a magos mustĂĄr, csĂpĂ”s szĂłsz, sĂł, bors. 5 percig fĂ”zzĂŒk, kevergetjĂŒk, jĂłl be fog sĂ»rĂ»södni.
- LevesszĂŒk a tĂ»zrĂ”l, hozzĂĄadjuk a reszelt sajtokat, kevergetjĂŒk, amĂg el nem olvadnak. Beleforgatjuk a leszĂ»rt karfiol rĂłzsĂĄkat, hogy mindenhol sajtszĂłsz borĂtsa. Ha szĂŒksĂ©ges, kicsit összemelegĂtjĂŒk. ĂzlĂ©s szerint sĂłval Ă©s borssal fĂ»szerezzĂŒk, megszĂłrjuk aprĂtott metĂ©lĂ”hagymĂĄval. Frissen tĂĄlaljuk.